Stenski plinski kondenzacijski kotel Logamax plus GB 162

Prednosti stenskega plinskega kondenzacijskega kotla GB 162

 • visok izkoristek do 110,5%, ki ga zagotavlja robusten toplotni izmenjevalnik s tehnologijo ALU plus z visoko prevodnostjo toplote

Prednosti ALU plus tehnologije:

 • izredna odpornost in enostavno čiščenje
 • dolga življenjska doba in nizki stroški servisiranja
 • minimalno vzdrževanje
 • majhen porabnik električne energije zaradi zelo varčnih vgrajenih ogrevalnih komponent (obtočna črpalka energijskega razreda A…)
 • izpolnjuje vse varnostno-tehnične zahteve, ki so potrebne za brezhibno in varno delovanje ogrevalnega sistema, zato ste lahko popolnoma brez skrbi glede uhajanja dimnih plinov in ogljikovega monoksida
 • kompaktna izvedba z vgrajenimi vsemi potrebnimi elementi, vam zmanjša dodatne stroške montaže in omogoči brezhibno in optimalno delovanje
 • visok komfort ogrevanja – vgrajena booster funkcija, ki omogoča ogrevanje sanitarne vode na večji moči (24 kW kotel pripravi sanitarno vodo s 33kW trajne moči in zagotavlja 15,5 litrov tople vode na minuto, segrete na 40°C)
 • kotel je primeren za vse vrste plina
 • najnovejša tehnologija vgrajena v kotlu zagotavlja enostavno čiščenje in vzdrževanje
 • zelo tiho delovanje (od 24 – 40 dB). Glasnost je manjša kot pri pralnem stroju, ki pri nežnem pranju znaša 52dB.


Kondenzacijski plinski kotel Logamax plus GB162 je dobitnik priznanja iF Award 2008

Najnovejša tehnologija, ki vas razvaja od jutra do večera dan za dnem

Tokrat imate možnost prepustiti se tehnološko dovršenemu plinskemu kondenzacijskemu kotlu GB162, ki vam bo konec meseca v ponos, ko boste plačevali položnico za plin. In s katerimi lastnostmi kondenzacijski kotel GB162 opravičuje vse to:

 • Cevni prenosnik toplote v plinskem kondenzacijskem kotlu Logamax plus GB 162, ki po dizajnu spominja na blok motorja je narejen iz aluminija. Rezultat tega je majhna teža, dolga življenjska doba in dobra toplotna prevodnost. Buderus je s specialno spiralno geometrijo notranjih cevi izjemno povečal površine za prenos toplote, s tem pa tudi energijski izkoristek do (110,5%). Na notranji strani cevi je poseben nanos, ki je izredno kemično odporen, zaradi česar ima kotel daljše vzdrževalne intervale, enostavno čiščenje, predvsem pa nižje stroške obratovanja. Ob prvem letnem servisnem pregledu se boste lahko o tem prepričali še sami.


Prejemnik priznanja European Aluminium Award 2006 za posebno učinkovitost

 • Po zaslugi najnovejše tehnologije z moduliranim gorilnikom se kondenzacijski kotel GB 162 popolnoma sam prilagaja temperaturnim razmeram v okolju in zahtevam uporabnika. V celotnem spektru moči, kondenzacijski kotel modulira od 15% do 100%, kar pomeni optimalno prilagajanje vašim toplotnim potrebam in še zlasti v spodnjem območju deluje s presenetljivo majhnim številom startov gorilnika. To za vas posledično pomeni manjšo porabo energenta ter stabilnejšo delovanje.
 • Poleg vseh teh vgrajenih elementov je plinski kondenzacijski kotel GB 162 opremljen še s frekvenčno regulirano črpalko energijskega razreda A, ki porabi samo eno četrtino električne energije kot običajne obtočne črpalke. Črpalka stalni pretok vode precizno prilagaja moči kotla in vam s tem zagotavlja maksimalno koriščenje kondenzacijske toplote in varčno porabo. To potrjuje tudi evropska energetska nalepka, ki obtočno črpalko kondenzacijskega kotla Logamax plus GB 162 uvršča v najvišji energijski razred A.


Najvišji energijski razred

Točno tisto, kar iščete

Komfortno, varčno in brezhibno delovanje z dolgo življenjsko dobo. Plinski kondenzacijski kotel Logamax plus GB 162 z najnovejšo tehnologijo in številnimi drugimi inovacijami, zajema vse zgoraj naštete pogoje in vam na eni strani zagotavlja optimalno energijsko učinkovitost, s katero, v primerjavi s starimi ogrevalnimi napravami, prihranite celo do 40% stroškov energije, na drugi strani pa vas razvaja še z obiljem tople sanitarne vode.

Plinski kondenzacijski kotel je dobavljiv v večih različicah:

 • GB 162 15– stenski plinski kondenzacijski kotel, nazivne moči 15kW, za ogrevanje in eksterno pripravo sanitarne vode (zunanji bojler)
 • GB 162 25– stenski plinski kondenzacijski kotel, nazivne moči 25kW, za ogrevanje in eksterno pripravo sanitarne vode (zunanji bojler)
 • GB 162 35– stenski plinski kondenzacijski kotel, nazivne moči 35kW, za ogrevanje in eksterno pripravo sanitarne vode (zunanji bojler)
 • GB 162 45– stenski plinski kondenzacijski kotel, nazivne moči 45kW, za ogrevanje in eksterno pripravo sanitarne vode (zunanji bojler)

Vzdrževanje in dobavni roki

Vzdrževanje plinskega kondenzacijskega kotla je priporočljivo enkrat letno, ki ga naj opravi pooblaščeni serviser. Servisna mreža je razvejana po celotni Sloveniji, zato boste ne glede na to kje živite, blizu sebe zagotovo našli primernega serviserja, ki vam bo v čim krajšem možnem času napravo pregledal ali odpravil morebitne napake.

Seznam pooblaščenih serviserjev

Dobavni roki: opremo dostavimo v cca. treh dneh od pisne potrditve naročila, ki ga prejmemo preko fax-a ali preko e-mail-a, če je naročena oprema na zalogi. V primeru, da naročene opreme ni na zalogi je dobavni rok do enega meseca.


Najnovejša tehnologija


Vse kar je v njem
Nova oblika notranjosti cevi toplotnega izmenjevalnika
Toplotni prenosnik s površinsko obdelavo ALU plus
Primer sistemske rešitve